Juliane Heinemann estrena un espectacle sobre el filòsof alemany al Mercat de Música Viva de Vic

Música per a l’últim camí de Walter Benjamin

Juliane Heinemann professora de cant dins de l’especialitat de Cant Modern del Centre Superior de Música Liceu obrirà el 31è Mercat de Música Viva de Vic que se celebrarà del 18 al 21 de setembre, amb l’espectacle «L’últim camí de Walter Benjamin», Muntatge que va ser mereixedor del Premi Puig-Porret en l’edició 2018 del festival.

Heinemann presenta un espectacle musical i visual d’homenatge a l’escriptor i Filòsof alemany Walter Benjamin. El pensador d’origen jueu és va suïcidar a Portbou al setembre de 1940, després de recórrer penosament una sendera clandestina per la part més oriental dels Pirineus, de França a Portbou, fugint del nazisme i amb la idea de buscar exili a Amèrica. L’últim camí de Walter Benjamin és un viatge a través de música electrònica que s’acompanya de poemes en català, castellà i alemany, una banda en directe i la presència important d’efectes visuals.

La cantant -nascuda a Berlín en 1980, però establerta a Barcelona des de fa 14 anys- amb només sis anys comença estudis de guitarra clàssica, així com dansa i actuació en la cèlebre Friedrichstadtpalast de Berlín. Als catorze debuta com a actriu en Die Tödliche María, l’òpera preval de Tom Tykwer. Posteriorment es va traslladar un any als Estats Units, on va estudiar cant i va participar en diversos musicals. L’any 2000 ingressa en el Jazz Institut Berlín (JIB), on realitza la carrera de cant jazz i de pedagogia del cant. Va ser en aquesta època en la qual va realitzar un Erasmus a Barcelona i es va involucrar activament en l’escena jazzística de la ciutat, gravant i actuant al costat de músics com Santi Careta, Giulia Valle, Joe Smith, Albert Sanz i Marko Lohikari.