Donació a Portbou de la Biblioteca de Philippe Iverne

Donació a Portbou de la Biblioteca de Philippe Ivernel

Donació a Portbou de la Biblioteca de Philippe Ivernel, per part de la seva vídua, Maryvonne Ivernel.

La donació dels 3000 llibres que integren la biblioteca d’aquest expert en Walter Benjamin i traductor de l’alemany al francès de les obres completes de Walter Benjamin, ha estat feta a la Fundació Angelus Novus de Portbou, i estan destinats al projecte de Casa Walter Benjamin de Portbou que impulsen la Fundació Angelus Novus i l’Ajuntament de Portbou.

Amb aquesta Biblioteca i la donació anterior de Gian-Luigi Ponzano es configura un nucli patrimonial important per generar coneixement des de Portbou, lloc on Walter Benjamin es va suïcidar el 26 de setembre de 1940 quan fugia del nazisme, en ser interceptat i en saber que seria repatriat.

Philippe Ivernel

Va ser especialista en Brecht i el seu treball, teatre alemany i intervenció teatral, traductor Peter Weiss i Fasbinder, entre altres.

Professor honorari de la Universitat Paris VIII-Saint-Denis, investigador associat al CNRS, Philippe Ivernel era especialista en Brecht i el seu treball, teatre alemany i intervenció teatral.

Va ensenyar en la Universitat Catòlica de Lovaina de 1969 a 1998. Va participar en diverses obres col·lectives del CNRS com “Les Voies de la création théatrale”, “Le Théâtre d’agit-prop de 1917 à 1932” a les edicions de la ciutat – L’edat de l’home a 1978, “Le Théâtre d’intervention en France depuis 1968” La ciutat – L’edat de l’home a 1983.

Philippe Ivernel ha traduït moltes obres teatrals, inclosos Peter Weiss, Rainer Werner Fassbinder o Harald Müller.