[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=”” padding_bottom=”80″][vc_column][vc_column_text]Del 27 al 29 de setembre de 2019 tindrà lloc la IV Escola d’estiu Walter Benjamin. Enguany es compleixen 80 anys de La Retirada i de l’exili de 300.000 persones que travessaren les muntanyes dels Pirineus per Portbou dels 500.000 que fugiren de l’Espanya Republicana cap a l’exili en acabar la Guerra Civil l’any 1939.

Aquesta edició de l’Escola d’estiu pren el títol del llibre La frontera salvaje, de Fernando Hernández Sánchez, que es presentarà durant el seminari. Incorporem un acord amb els artistes residents a la Fàbrica de creació La Escocesa de Barcelona que treballen l’artista com a activador crític de la Història i amb el Festival de fotografia Fotolimo, amb un debat sobre Walter Benjamin i la fotografia.

Participen a l’Escola d’estiu: Cari Oriol, Jean Calens, Carme Alda, Fernando Hernández Sánchez, Anne Roche, Madeleine Claus, Maria Maïlat, Manolo Laguillo, Ignasi  Solé Sugranyes, entre d’altres.

El dissabte 28 de setembre s’inaugurarà l’exposició dels artistes residents de la Fàbrica de creació La Escocesa titulada Paisatges desitjats a la sala de duanes de l’Estació Internacional de Portbou (20h).

El diumenge 29 es conclourà l’Escola d’estiu amb els següents actes:

Casa Walter Benjamin, 11h:

-Presentació del llibre Walter Benjamin-Bertolt Brecht. Trobada a Portbou, de Maria Maïlat, traduït per Anna-Maria Corredor i il·lustrat per Guillén. Pròlegs: Carles Duarte, Vicenç Altaió i Pilar Parcerisas.

-Presentació de la Biblioteca Walter Benjamin, donació de Gian-Luigi Ponzano a la Fundació Angelus Novus.

Sala La Congesta, 11h30:

Yael Karavan realitzarà la performance “Living threads”

Cementiri de Portbou, a partir de les 12h: Celebració de la Declaració de Bé Cultural d’Interès Nacional del Memorial Passatges (2018). Intervenció de Carles Duarte, poeta. Lectures de poemes de Hannah Arendt, Maria Zambrano i Walter Benjamin, dirigit per Cari Oriol.

Lloc sessions de conferències: Centre Cívic Ca l’Herrero. c/Méndez Nuñez, 2. Portbou.

Lloc exposició: Sala de duanes de l’Estació Internacional de Portbou (inauguració dissabte 28 a les 20h).

Lloc Actes commemoratius diumenge 29 de setembre de 2019: Casa Walter Benjamin (11h); Sala La Congesta (11h30) i Cementiri de Portbou (a partir de les 12h).

Idiomes de les sessions: català, castellà i francès. Traducció simultània dissabte (matí i tarda).

Sessions Escola d’estiu gratuïtes. Per inscripcions contacteu: info@passatgescultura.org / +34. 660827023[/vc_column_text][vc_empty_space height=”60px”][vc_single_image image=”138″ img_size=”large” alignment=”center” onclick=”link_image” qode_css_animation=””][vc_empty_space][vc_column_text]Més informació:
www.passatgescultura.org[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_single_image image=”23″ img_size=”400×117″ qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *